Contact

Heb je een vraag over ons of onze producten? Neem contact met ons op!

Je kunt ons het beste bereiken door een email te sturen naar info@bewaardezon.nl.

info@bewaardezon.nl

KVK : Bewaar De Zon ( 88279308 )
IBAN : NL63 INGB 077 41 01 954
BTW : NL004574569B20


Veelgestelde vragen

Welke thuisbatterij heb ik nodig?

Op de pagina advies hebben we voor jou alle opties op een rij gezet. Hierdoor kies jij de beste batterij in jouw situatie!

Is mijn thuisinstallatie geschikt voor een thuisbatterij?

Wij kunnen inschatten of jouw huidige omvormer compatibel is met een specifiek type batterij. Over de rest van jouw installatie kunnen wij echter geen technisch advies geven. Twijfel je of een product wel in jouw elektrische installatie toegepast kan worden? We raden je dan aan om voor aankoop even contact op te nemen met de lokale installateur / elektricien.

Kan ik een product bij jullie kopen en dit laten installeren door een elektricien?

Jazeker, dat is mogelijk. Het is het handigste als je zelf contact opneemt met een elektricien of installateur uit jouw regio. Je kunt met hen overleggen welke producten je geïnstalleerd zou willen hebben. Vervolgens kun jij de producten direct bij ons kopen, of vragen of de installateur deze producten bij ons aanschaft.

Kan ik een thuisbatterij zelf installeren?

Je dient voldoende kennis te hebben van elektrische installaties, zodat je bijvoorbeeld veilig aan de groepenkast kunt werken. De thuisbatterij mag namelijk alleen geïnstalleerd worden door een voldoende bekwaam persoon. Bij alle producten worden duidelijke handleidingen geleverd. Het installeren wordt daardoor zo makkelijk mogelijk gemaakt. De meeste fabrikanten bieden hulp bij installatie via een telefoonnummer. Wij kunnen jou helaas geen installatie-advies geven. Let op: sommige verzekeringen eisen inspectie van de installatie, zoals bijvoorbeeld een NEN1010 certificering.

Ik ben een installateur of elektricien. Kan ik ook bij jullie kopen?

Jazeker, dat is mogelijk. Wij helpen je graag bij het adviseren van jouw klanten en willen jou graag als klant verwelkomen!

Wat is de huidige levertijd?

Bij ieder product is vermeld wat de actuele voorraadstatus is, inclusief een indicatie van de levertijd. Heb je een algemene vraag over de verzending? Je vindt het antwoord dan op de pagina Betalen, verzenden en Retouren.

Verzenden jullie ook naar België of een ander Europees land?

Jazeker, dat is mogelijk. Je kunt gewoon bij ons terecht. Voor klanten buiten Nederland en België hebben wij ook een Engelstalige website: https://www.storethesun.eu.

Ik wil mijn bestelling retourneren. Kan dat en hoe neem ik contact op?

Als consument heb je bij ons 14 dagen bedenktijd. De bedenktijd start op het moment van levering. Je kunt gebruikmaken van je retourrecht door contact met ons op te nemen via email. Wij zorgen dat het product dan bij jou wordt opgehaald. Let op: wij rekenen de werkelijke retourkosten aan jou door. De bedenktijd geldt helaas niet voor onze zakelijke klanten.

Wat moet ik doen als mijn product defect is? 

Dat is vervelend om te vernemen. Neem contact met ons op en vermeld daarbij jouw ordernummer. We zullen het probleem zo snel mogelijk oplossen.

Hebben jullie een showroom?

We hebben helaas geen showroom waar u onze producten kunt bekijken.

Wat is het verschil tussen een laagspanningsbatterij en hoogspanningsbatterij?

Een laagspanningsbatterij heeft meestal een voltage rond 48 Volt. De hoogspanningsbatterij heeft een Voltage tot wel 400V of hoger. Een laagspanningsbatterij laadt over het algemeen minder snel op en kan minder vermogen produceren. Het voordeel van een laagspanningsbatterij is dan dat er relatief veel elektriciteit in kan worden opgeslagen (in termen van kWh’s) tegen een lage prijs. De hoogspanningsbatterij kan doorgaans sneller laden en levert meer vermogen, zodat ook elektriciteitspieken opgevangen kunnen worden. In de praktijk zijn beide systemen in bepaalde situaties goed toepasbaar. Maar met name het gewenste vermogen is belangrijk in de keuze tussen een laagspanningsbatterij en een hoogspanningsbatterij.

Hoe kan ik het beste contact opnemen?

Je kunt ons telefonisch bereiken voor een snelle vraag. Uitgebreide, meer technische vragen kun je dan het beste per email stellen. Dan hebben wij de tijd om beter na te denken over jouw vraag! We zullen je doorgaans binnen 24 uur helpen.