Subsidie op een thuisbatterij

Welke soorten subsidie en tegemoetkomingen zijn er in Nederland om een thuisbatterij goedkoper aan te schaffen? Wij zetten het op deze pagina voor je op een rijtje. Heb je vragen over de mogelijkheden in jouw situatie? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Deze pagina is bijgewerkt op 26 juli 2023.

Verlaagd BTW tarief op omvormers en componenten – voor consumenten

Vanaf 1 januari 2023 geldt er een 0% BTW tarief op zonnepanelen, de installatie van zonnepanelen en benodigde randapparatuur. Je kunt hierdoor tegen een gunstig belastingtarief zaken aanschaffen zoals een hybride omvormer, bekabeling en een energiemeter. Voor de thuisbatterij zelf blijft het tarief van 21% voorlopig nog geldig. Lees hier meer over de BTW regels voor thuisbatterijen en omvormers.

Duurzaamheidslening vanuit jouw gemeente of via het Warmtefonds – voor consumenten

Veel gemeentes bieden een duurzaamheidslening aan, tegen gunstige rentevoorwaarden. Een voorbeeld hiervan is het energietransitiefonds van Gemeente Rotterdam. Via dit fonds kun je geld lenen voor het aanleggen van een zonnepaneel systeem en een thuisbatterij. Meer informatie vindt je op de website van jouw eigen gemeente. De link naar het transitiefonds van Gemeente Rotterdam is hier te vinden: Het Energietransitiefonds – Duurzaam 010. Ook heeft de Rijksoverheid een centraal programma: Het Warmtefonds. Ook hier kunnen particulieren terecht voor een lening waarmee ze energiebesparende maatregelen kunnen laten uitvoeren. In sommige situaties kun je hier zelfs lenen tegen 0% rente. Meer informatie over het Warmtefonds vind je op www.warmtefonds.nl.

ISDE Subsidie – voor ondernemers

Ben je een ondernemer? Dan kun je gebruikmaken van de ISDE subsidie. Deze regeling houdt in dat je 45,5% van de investeringskosten (in een thuisbatterij) kunt aftrekken van jouw winst. Je kunt deze regeling vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemers (Brochure EIA | RVO.nl | Rijksdienst) onder de noemer Opslag van elektrische energie [W] – Code 260101. Heb je vragen over de toepassing van deze subsidie? Neem contact met ons op, wij helpen je graag.

Subsidie op een thuisbatterij
ISDE Subsiie wordt verleend door RVO.